De eerste stap

blog WBL

 

De eerste stap

Wil je beginnen? Dan zal je de eerste stap moeten zetten en dat valt niet altijd mee.

Zo ook met dromen. Dromen blijven dromen, als je ze niet in beweging zet.  Dus de stoute schoenen aangetrokken en de eerste stap gezet. 

Daar gaat ie dan. We gaan een reis maken, een reis naar het land waar we ons helemaal thuis voelen! Een land waar de tegenstrijdigheden hand in hand gaan. Liefde en haat, rijkdom en armoede, blank en zwart, de prachtige natuur en een natuur die vervuild en bebouwd is. 

Het onderwijs en de kinderopvang, is er al net zo aan toe. Ook hier zie je grote verschillen. Want ook al is het onderwijs gratis. Je moet wel het geld hebben om het uniform te kopen en het stuk zeep en de toiletrol.

In dit mooie regenboog land is de droom begonnen. Wat wil ik graag? Mijn collega´s in Nederland laten zien hoe je in Zuid-Afrika opvang en onderwijs geeft en krijgt.

Niet om zo nodig de armoede te laten zien, al ga  je die  zien, niet om je te laten zien of  de opvang en het onderwijs slechter of beter is.  

Wat dan wel?

Juist die verschillen. Hoe vang je kinderen op en geef je ze onderwijs het in de arme gedeeltes van Rustenburg en hoe doen zij het op het Lebonne College. Hoe zetten ze de talenten in van deze kinderen, hoe geven ze deze kinderen en ruw land als Zuid-Afrika de juiste bagage mee voor de toekomst.

Hoe doen de leerkrachten en pre-school het toch met de weinig middelen die zij hebben? Kunnen wij daar iets van leren en relativeren in ons mooie Nederland. 

Ga je mee om deze vragen beantwoord te krijgen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul in onderstaand veld jouw naam en e-mailadres in en ontvang het e-book geheel gratis!