Focus op werkdruk of werkgeluk!?

Waar focus jij op?

Ik kom regelmatig bij bedrijven en dan hoor ik een hoop gemopper. Het lijkt of de werknemers niet meer genieten van het prachtige werk wat zijn doen. Ik welke bedrijfstak dan ook. De regels, de bazen, de klanten, de mensen, de gebruikers er is altijd wel een punt van kritiek.

De negatieve houding is bijna een gewoonte geworden. Pff weer een regel erbij, die klant heeft altijd wat. Nog meer schoonmaken, die mail, die blijft maar door stromen enz. enz.

Je start er mee en als je naar huis gaat is het al niet veel beter. Je bent thuis, dan mopper je nog even door, of die klant, collega je baas en je bent moe.

Wist je dat negativiteit of problemen op je werk, meer invloed heeft op je privéleven dan andersom?

We denken vaak, als we thuis problemen hebben (uiteraard geldt dit natuurlijk niet als de problemen heel groot zijn), dat we niet kunnen werken, maar het tegendeel is waar. Als we aan het werk zijn, hebben we afleiding. Natuurlijk neem je wat mee naar het werk en ben je misschien wat minder geconcentreerd. Maar over het algemeen, zorgt je werk ervoor dat je, je meer ontspant dan dat je thuis in de probleemsituatie blijft zitten.

Andersom, heeft problemen op het werk, een veel grotere invloed op je privé-situatie. De zorgen om je baan, de sfeer, je collega’s, de negativiteit neem je mee en is constant aanwezig.

 Stel je eens voor: je werkt 40 uur in de week, verdeeld over dagen. 8 uur per dag, maar eigenlijk begint je werkdag al als je wakker wordt. Je staat namelijk om een bepaalde tijd op, om op tijd op je werk te komen.

Dus laten we zeggen je staat om 6.30 op om 2 uur later op je werk te zijn, met een pauze erbij, ben je om 17.00 klaar met werken als het meezit. Je rijdt naar huis, onderweg denk je nog na over je wat er die dag heeft afgespeeld. Je komt thuis en je praat met je partner over de dag onder het eten. Je hebt verder nog even afleiding, totdat je naar bed gaat en je de volgende dag gaat voorbereiden. Weer werk!!

Als we deze uren bij elkaar op tellen, ben je al snel een uur of 13 uur bewust en onbewust met je werk bezig. De dag duurt 24 uur, dus 13 uur plus 8 uur slaap hou je misschien een uur of 3 over waarin in je niet met werk bezig bent!

Woww dat is schrikken he…. Als je deze cijfers ziet, en je hebt het dan om welke reden, niet naar je zin op je werk, wordt het dan niet eens tijd om er wat aan te doen?

Ik hoor je al denken: ja maar moet toch geld verdienen? Ik kan toch niet zomaar ontslag nemen? Het ligt toch niet aan mij? En…zo….voort,  enzovoort

Maar wat als jij het zelf bent die dit kan veranderen? En nee je hoeft niet direct je ontslag te nemen. Als je weet wat voor jou belangrijk is, als jij weet, waar je je focus op wilt leggen, dan werk jij aan je eigen geluk.

Ik kan je helpen, schrijf je in voor de 2-daagse Life Safari. Ik garandeer je dat je na die twee daagse weet waar je je focus op wilt leggen.

Focus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul in onderstaand veld jouw naam en e-mailadres in en ontvang het e-book geheel gratis!