Corona?!

NU …. Zien, Doen, Ervaren

Net een maand onderweg, als zelfstandig ondernemer, als Life-coach/trainer en interim in de kinderopvang. Dan is het wel even schrikken.

Normaal ga je lekker door met een verkoudheid en nu zitten we thuis. Dan nog de sluiting van scholen en kinderopvang. De eerste reactie is, zoals vele…. Stress. Hoe kom ik aan mijn inkomen, hoe ga ik mijn rekeningen betalen?

Als startende ondernemer, heb je namelijk nogal wat extra kosten, in verband met het starten van je onderneming. Adverteren, netwerken, extra reiskosten, kosten betreft je communicatiemiddelen en zo voort.

Mijn positieve instelling wint het van de zorgen. Even in het NU terug en daar even blijven. Wat kan ik NU doen?

NU betekent voor mij, eerst herstellen van de verkoudheid en longontsteking. (Nee geen corona, door astma, slaat de verkoudheid sneller op je longen een stoot prednison moet, dat helpen herstellen)

Ik heb geen koorts en voel me verder, dus pak ik mijn laptop erbij, ga buiten in de heerlijke zon zitten. Vitamine zon doet wonderen. Een blog schrijven in de zon!

NU, betekend dat ik plannen mag maken, voor na Corona. Hoe pak ik mijn bedrijf verder op? Welke diensten kan ik inzetten, hoe kan ik meer gaan inspireren? Hoe kan ik nog meer van uit mijn BIG FIVE FOR LIFE™ gaan leven en werken? Hoe kan ik iets betekenen voor andere?  Kan ik mijn trainingen gaan aanpassen, kan ik een E-bookschrijven. Genoeg om over na te denken en uit te voeren. De tijd van thuis zitten is goed op te vullen.

Het mooie van verplicht thuis zijn, is dat we even teruggeworpen worden op de liefde voor elkaar, de saamhorigheid van Nederlanders, Europeanen en Wereldbewoners. Even stil staan, in deze snelle wereld, niet meer als een gek rondrennen om alles voor elkaar te krijgen. Met een groot voordeel, de lucht kan even opschonen, net als ons hoofd.

Bewonderen en respect tonen, voor al die mensen, die zich inzetten voor hun vak, die zorgen voor andere. Die kinderen opvangen, omdat de cruciale beroepen door moeten gaan. Die in een hand omdraai een online lesprogramma in elkaar draaien. RESPECT!

We kunnen ook diegene helpen, die even niet in de mogelijkheid zijn om boodschappen te doen, we kunnen een kaartje sturen, voor diegene die alleen zijn. We kunnen dus zoveel veel wel doen. Ja, genieten mag ook. Genieten van de zon (in je tuin of op je balkon), de mooie initiatieven die er ontstaan, genieten van de extra tijd met je gezin en of je partner. Heb je al gezien en gehoord, dat het voorjaar zich weer aandient?  Dat de vogels fluiten, de bloemen en bomen weer tot leven komen?

Nee, het is echt geen roze geur en maneschijn, maar die kleine dingen die we mooi, leuk, lief en vinden, maken het dragelijk. Iets wat we niet NU niet kunnen veranderen, mogen we voor NU even accepteren. Nee ik ben niet naïef, ik kies bewust voor een positieve instelling, één van mijn talenten is dat is een POSITIVO ben (talentenfluisteraar van: Luk Dewulf)

Corona?! Voor nu…. Zien, Doen en Ervaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul in onderstaand veld jouw naam en e-mailadres in en ontvang het e-book geheel gratis!