Boeken

Afbeelding met houten, voedsel, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving
Boeken

Hou jij van lezen?

Lezen, van kleins af aan, zat ik met mijn neus in de boeken. Als kind dook ik lekker op mijn bed of in een hoekje van de bank. ’s Avonds niet gaan slapen en iedere keer het licht weer aan doen of onder het dekbed met mijn zaklamp. Wegdromen in het verhaal. Regelmatig, kreeg ik op mijn kop, omdat ik niet luisterde. Niet omdat ik eigenwijs of stout was, maar gewoon omdat ik me afgesloten had van de wereld om me heen.  

Mensen die niet van lezen houden, snappen soms niets van het feit dat je dan echt niet hoort. En/of niet iedere keer uit je verhaal gehaald wilt worden. Houden van lezen is er nog steeds! Genieten van een boek, de geur, verdwijnen in het verhaal, en zelfs in een boekenwinkel lopen, boeken bekijken de achterkant lezen.

Er wel iets veranderd. Het papierenboek, wordt steeds meer vervangen voor het E-book. Prima om te doen en lekker makkelijk. Vooral tijdens je vakantie. Daarnaast is tijd ook zo’n dingentje. Lezen betekend nu bewust in plannen, anders komt het er niet van. Je bent druk bezig met de kinderen, je werk, sporten, huishouden, partner, vrienden en de grote tijd-slurper: sociale media.

Maar als lezen nu eens een museummomentje is. Als het voor jou, belangrijk is omdat je ervan tot rust komt en je even kan resetten van de dagelijkse drukte en beslommeringen. Wordt het dan niet eens tijd dat je die weer in het leven gaat roepen? Jezelf, dat momentje weer gunt. Even stop tegen alle andere dingen zegt. Even je afsluit van je gezinsleven. ME-TIME instelt. Al is het maar een halfuurtje.

Ik zou zeggen, begin er vandaag mee. We zijn nu aan huis gebonden, pak die kans en voer je leesmoment weer in.

Hier onder vind je wat inspiratie boeken die ik fijn vond om te lezen.

Uiteraard alle boeken van John Strelecky o.a.

 The Why Café

Afbeelding met kop, tafel, koffie, voedsel

Automatisch gegenereerde beschrijving
The Why Café

Het is ’s avonds laat, donker en koud als de eenzame reiziger John strandt met zijn auto in de middle-of-nowhere. Hij heeft een drukke baan, waar hij geen energie meer uit haalt. Zijn tijd wordt opgeslokt en hij heeft zo ongelooflijk veel haast, dat hij letterlijk en figuurlijk op een kruispunt staat. Waar moet hij naartoe?!

Dan opeens valt zijn oog op een klein eetcafé, iets verderop. Hij besluit daar naar binnen te stappen. Rammelend van de honger, pakt hij de menukaart. Voor enkele seconden kan hij zijn ogen niet geloven. Naast gewone maaltijden, staan er drie specifieke vragen op de kaart die zijn hoofd doen tollen:

•Waarom ben je hier?
•Ben je bang voor de dood?
•Ben je voldaan?

Serveerster Casey helpt hem graag met de zoektocht naar zijn drie antwoorden.
Hiermee begint John zijn reis naar nieuwe inzichten, zelfontdekking en kennis. Hij ontmoet drie bijzondere mensen en er vloeien inspirerende en verrassende gesprekken voort uit dat ene bezoekje aan het café.

Dit boek blijft je bij. Sterker nog: je kunt het op ieder moment van je leven opnieuw pakken, opnieuw lezen en wederom nieuwe inzichten krijgen.

Return tot he Why Café

Afbeelding met voedsel, fruit

Automatisch gegenereerde beschrijving
Return to the Why Café

Ooit was John een gestreste manager met te veel haast en te weinig tijd. Maar alles veranderde toen hij op een bewuste dag voet zette in The Why Café. Na zijn leven veranderende bezoek aan het café leidde John een leven zonder stress en deed hij exact die dingen die hem blij en gelukkig maakten. Nu, tien jaar later, komt John tijdens een fietstocht op Hawaii per toeval opnieuw The Why Café tegen. Maar wat doet het hier op Hawaii? Hij stapt verrast, en een tikkeltje nieuwsgierig, naar binnen en ervaart een gevoel van thuiskomen. In het café ontmoet hij de ongelukkige Jessica. Zij heeft van ʼs morgens vroeg tot ʼs avonds laat een stressvolle baan en doet wat anderen van haar verwachten. Daardoor heeft ze al haar doelen en verwachtingen uit het oog verloren. John wordt haar mentor en helpt haar te concentreren op wat er echt toe doet in haar leven. In de gesprekken tussen Jessica en John, in dit bijzondere café, vind je de antwoorden op de vragen: hoe kun je ontsnappen aan de dagelijkse sleur, zodat je het leven met alle mogelijkheden kunt herontdekken en je weer kunt spelen in je eigen speeltuin?Life Safari

Afbeelding met teken

Automatisch gegenereerde beschrijving
Life Safari

In Life safari vertelt John Strelecky op meeslepende wijze het verhaal van Jack, een jongeman die op zoek is naar geluk en de zin van zijn leven. Hij droomt ervan een reis door Afrika te maken en besluit uiteindelijk te gaan. Tijdens zijn tocht leert hij een oude wijze vrouw kennen, Ma Ma Gombe, een ervaren safarigids. Zij laat Jack niet alleen vele dieren en de ‘big five’ zien, maar deelt ook de wijsheid en de geheimen van dit grillige continent met hem. Door Ma Ma Gombe’s inspirerende verhalen en advies krijg je inzicht in de strategie over hoe je je eigen ‘Big Five for Life’ gestalte zou kunnen geven. Wat zijn de vijf dingen die jij zou willen zien of doen om van je leven een succes te maken?

Ga mee op safari en krijg inzicht in je persoonlijke Big Five for Life om van je leven een succes te maken.

The Big Five for Life

Afbeelding met teken

Automatisch gegenereerde beschrijving
The Big Five For Life

Het maakt niet uit wie je bent of aan hoeveel mensen je leidinggegeven hebt, dit boek zal voor altijd de wijze waarop je over leiderschap denkt veranderen – niet alleen de wijze waarop je op je werk leidinggeeft, thuis of in je gemeenschap, maar zelfs de wijze waarop je jezelf leidt.
Het is de erfenis van Thomas Derale een man die door velen om hem heen gezien wordt als de beste leider ter wereld. Zijn ondernemingen verdienden een fortuin, zijn werknemers waren gek op hem, en wanneer nodig waren klanten bereid weken te wachten voordat ze konden samenwerken met zijn bedrijven.
Op de leeftijd van 55 jaar oud sterft hij op tragische wijze, maar zelfs toen – tijdens zijn sterfbed – inspireerde hij iedereen om zich heen. Dit is het verhaal over wie hij was, hoe hij leiding gaf en de wijze waarop hij deze wereld verliet.
Dit zijn de geheimen die hij gebruikte om veertien zeer winstgevende ondernemingen op te zetten, om culturen te creëren die zo betekenisvol zijn dat klanten en de meest getalenteerde mensen hem opzochten en om een erfenis achter te laten die nog door generaties lang onthouden zal worden.
De baanbrekende zakelijke beginselen in dit boek, zoals de Big Five for Life, zijn, is het laatste cadeau voor huidige en toekomstige leiders wereldwijd. Ze hebben al duizenden mensen en organisaties over de hele wereld geholpen.
“”Een succesvol leidinggevende begint met iets wat zó nauw met zijn eigen Reden van Bestaan verbonden is, dat hij iets nastreeft wat niet slechts een mogelijkheid of een kans is, maar een noodzaak.
Hij heeft zóveel vertrouwen in zijn eigen vaardigheden, dat hij zich gewaardeerd voelt, dus niet bedreigd, door het succes van de mensen aan wie hij leiding geeft.
Een succesvol leidinggevende stimuleert, hij kleineert niet; hij inspireert, hij intimideert niet; hij onderwijst, hij werpt geen hindernissen op; hij rekent op succes, en is niet bang voor mislukking. Ieder mens is, zijn hele leven lang, tot het leiderschap geroepen, al is het alleen maar om zichzelf leiding te geven.”” Thomas Derale”

Flow en de kunst van zakendoen. Jan Bommerez

Afbeelding met dier, vogel, buiten, vliegen

Automatisch gegenereerde beschrijving
Flow en de kunst van zakendoen

FLOW kan kortweg omschreven worden als: ‘de optimale staat van ervaring’. Dit houdt in dat hij die in FLOW is, zich gelukkig voelt. Mihaly Csikzentmihalyi, de naamgever aan het begrip, definieert FLOW zelfs als ‘de ervaring van het geluk dat in elk van ons impliciet aanwezig is. ‘En wanneer is een mens gelukkig? Als hij kan zijn wie hij echt is met andere woorden als hij zijn potentieel ten volle kan ontplooien. De mens in FLOW leeft vanuit zijn potentieel in plaats van uit patronen vanuit zijn verleden. De mens in FLOW is spontaan creatief. De vraag is hoe we de FLOW-staat bereiken en behouden en kan dat ook in het zakendoen of bij het verkopen? Het boek dat u nu vasthoudt gaat juist hierover. Het is een gids voor wie een doorbraak wil richting zijn (nog) niet gebruikte potentieel. De wetten van FLOW zijn namelijk identiek aan de wetten van het menselijk potentieel. Alleen wie voluit leeft kan weten wat FLOW daadwerkelijk is. Kleine kinderen zijn meestal in FLOW. FLOW is dus onze natuurlijke staat. Waar ging het dan mis en hoe herstel je dat? Wat zijn de onderdrukkers van FLOW en hoe kom je daar weer vanaf? FLOW en de kunst van het zakendoen is een gids op die weg. Jan Bommerez woont sinds 1995 in Californië. Hij is regelmatig in Europa voor workshops en congressen. Hij is sinds 1978 actief als professioneel trainer en consultant in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hij trainde duizenden verkopers, managers en ondernemers en is bekend om zijn inspirerende lezingen over het menselijk potentieel.

De lessen van Ubuntu. Mungi Ngomane

Afbeelding met tekst, vrachtwagen, voedsel, bus

Automatisch gegenereerde beschrijving
De lessen van Ubuntu

Een Afrikaans gezegde luidt: “Wijzen bouwen bruggen, en dwazen bouwen muren.’ Dus hoe leren we, in een tijd waarin mensen steeds meer van elkaar vervreemden, om bruggen te bouwen? Ubuntu is hierop het antwoord.
Als kleindochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu had Mungi Ngomane dagelijks te maken met deze levensfilosofie uit Zuid-Afrika, de regenboognatie van haar grootvader en Nelson Mandela. De term komt uit het Xhosa en betekent dat iedereen verbonden is met elkaar:
In dit boek deelt Mungi de wijsheid van ubuntu – zoals luisteren, tolerantie, het goede in mensen zien en de bereidheid om te vergeven – om ons te helpen de relaties met onze partners, vrienden, familie en collega’s te verbeteren.
Mungi Ngomane werkt voor verschillende mensenrechtenorganisaties en is daarnaast beschermvrouwe van de Tutu Foundation. Ze studeerde internationale studies en diplomatieke betrekkingen in Londen en woont tegenwoordig in de VS.
Meghan Markle is geïnspireerd door de lessen van ubuntu. De royal spreekt over ubuntu in haar speech tijdens het koninklijk bezoek van Harry en Meghan aan Zuid-Afrika.

Master your mindset. Michael Pilarczyk

Afbeelding met tekening, apparaat

Automatisch gegenereerde beschrijving
Master your mindset

Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek. Deze nieuwe editie is de herziene versie van de eerste succesvolle druk.
Michael Pilarczyk schreef een persoonlijk verhaal over inzicht, bewustzijn en de kracht van gedachten. Hij vertelt hoe een plaatjesdraaier van Radio 538 zakenman werd en nu duizenden mensen inspireert als leraar in levenskunst. Zijn filosofie en strategie ontwikkelde hij in de afgelopen vijfentwintig jaar op basis van eigen ervaringen en hij liet zich inspireren door Napoleon Hills Think and Grow Rich en door Quantum Leap Advantage van zijn zakelijk mentor Dan Peña.
‘Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: doe wat je écht leuk vindt en word daar heel goed in.’
WAAROM DOE JE WAT JE DOET?
Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Waarom doe je soms níet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt.
‘Verander je denkwijze en je bestaan zal veranderen. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit jezelf.’
Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Deze methode wordt toegepast door veel succesvolle mensen; ondernemers, artiesten en topsporters.
Dit boek gaat over levensvragen. Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht? In Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven beschrijft Michael op basis van eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden van bekende Nederlanders zijn filosofie en strategie voor een succesvol en gelukkig persoonlijk, zakelijk en spiritueel leven.
BEN JIJ KLAAR VOOR JOUW MOOISTE LEVEN?
”25.000 deelnemers volgden mijn masterclasses. De strategie waarmee veel van deze mensen in een aantal maanden hun leven een positieve wending hebben gegeven, heb ik beschreven in dit boek. Zij vertellen hun eigen succesverhalen.”
~ Michael Pilarczyk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul in onderstaand veld jouw naam en e-mailadres in en ontvang het e-book geheel gratis!